Fördomar lever kvar i många delar av världen

Eftersom Sverige är ett av de mest progressiva länderna i världen när det gäller HBTQ-rättigheter, kan det vara lätt att glömma bort att det långt ifrån alltid ser ut så i andra delar av världen. Det räcker med att gå till ett land som i övriga avseenden anses vara modernt, som USA, och titta på den kontrovers som omgav beslutet från 2015 om samkönade äktenskap i landet, för att märka detta; att lika rättigheter för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queerpersoner inte är lika självklara i USA som de är för den stora majoriteten av Sveriges befolkning.

Fördomarna är ofta än mer utbredda på platser där den katolska kyrkan fortfarande har stor makt. Detta var något som den blivande barnmorskan Malin Grahn märkte av när hon volontärarbetade i Dominikanska republiken, för att undervisa kvinnor om reproduktion och säkert sex. Hon menar att de svåraste sakerna med hennes arbete dels var motståndet hon mötte gällande kondomer och preventivmedel (vilket katolska kyrkan är emot), dels den fördömande synen som kuratorer och andra hade på homosexualitet.

Något hon däremot inte mötte motstånd mot var de menskoppar hon hade med sig. Menskoppar är något som kvinnor i alla länder kan ha nytta av, eftersom de är både ekonomiska och miljövänliga. Om du känner att du vill prova på om det kan vara något för dig, för att kunna ta del av dessa fördelar, ska du gå in på Apotekhjartat.se, där du kan köpa en menskopp som passar just dig.

Stockholm Pride
Previous post
Regnbågsflaggan och dess betydelse
Next post
speculor