Låt din parfym spegla din personlighet

Det spelar ingen roll vilket kön du har när du ska välja parfym. Det som spelar roll är vad som känns som rätt parfym för dig. Parfymen ska spegla din personlighet och förstärka din stil. Om din stil kännetecknas av glamour och konstfullhet ska du definitivt testa Britney Spears parfym som speglar precis det. Dofterna kan upplevas intensiva och romantiska men även ge en känsla av mystik. Det finns ett brett sortiment och förutom parfymer finns det andra produkter som kan komplettera eller matchas med din parfym. Det finns body lotion, duschkräm och deosticks.

Välja ut en ny parfym

När du ska välja ut en parfym ska du ta god tid på dig, ha tålamod och låt doften växa på dig. Var inte för snabb att avfärda en doft. Det är bra att testa en massa olika dofter, även sådana som du tror dig inte gilla. Tänk på att verkligen analysera en doft på djupet och hur den doftar på dig. Tänk på att näsan inte klarar av hur många dofter på en och samma gång.

Vanliga misstag vid köp av parfym

Ett vanligt misstag som folk gör är att lita på topplistor och andras omdömen om en parfym. En parfym doftar helt olika beroende på vilken person som bär den. En ny doft måste få tid på sig att utvecklas tillsammans med dig innan du kan säga om den är bra eller dålig. Trender är roliga och det är en bra källa till inspiration men det viktigaste är att utgå ifrån vad du gillar. Vilka dofter som får dig att bli ditt allra bästa jag kan bara du avgöra. Har du tänkt på att olika dofter kan ge dig olika känslor. Exempelvis kan en doft få dig att känna dig peppad, avkopplad, självsäker eller oemotståndlig. Ett tips är att du bygger upp en “parfymgarderob”. Då kan du matcha doft med vilket humör du har, vilket tillfälle det är och vilka kläder du ska ha på dig. Du kanske har en doft på dig när du arbetar och en helt annan när du ska på fest.

Gör val efter dig själv

Det finns starka samhällsnormer som säger vad som är kvinnligt och manligt. Strunta i allt sådant och gör alla val utifrån dig själv. Det kan ibland vara kämpigt att gå emot normer men det är det ända rätta att göra eftersom du kommer må bäst av det i det längre perspektivet.

HBTQ och skaffa barn
Previous post
Rättigheter för HBTQ-personer
Next post
speculor