Utvecklingen går framåt, transsexualitet klassas inte längre som sjukdom

 

Det finns fortfarande en lång väg att gå innan det blir lika rättigheter för alla människor men så länge utvecklingen går framåt och inte bakåt är det värt att fortsätta vara positiv. Prideparaderna ökar sitt deltagarantal år efter år och HBTQ-personer blir mer och mer accepterade på många håll även om man självklart kan vara kritisk till att det inte går snabbare än så här.

Senast i oktober 2016 avskrevs transsexualitet som en sjukdom vilket Sverige tog efter under början av 2017. Aftonbladet var en av de första tidningar som skrev om beslutet i Sverige. Det är ett steg på vägen i att acceptera olikheter och att inte stämpla personer som sjuka för att de inte passar in i en norm som skapats av samhället under årtionden och århundraden. Media var inte sena att nappa på denna nyhet och intervjua olika personer som är glada över beslutet.

Det är en relativt lång väg kvar, åtminstone för många länder men i Sverige finns det trots allt många lagar som gör livet lättare här än på många andra platser i världen.

Är världen på väg i rätt riktning, kommer vi att se fler HBTQ-personer i företagsvärlden inom en snar framtid?
Previous post
HBTQ-personers rättigheter internationellt
Next post
speculor